Nagyvirágú petúnia

Petunia hibrida Multiflora
Kisvirágú petúnia
Gazdag és tartós virágzása, változatos színei miatt a parkok és házikertek legkedveltebb egynyári virága. Meleg, napos helyet, jó szerkezetű talajt kíván. Kezdetben vízigénye nagyobb, később jól tűri a szárazságot. Vetés: februárban melegágyba. A vetést ne takarjuk, fényre csírázik. A tűzdelt palántákat májusban ültetjük ki végleges helyükre. Térállás: 25x25 cm. Kellemes illatú virágai június második felétől a fagyokig egyenletesen nyílnak. Felhasználás: virágágyak, kőedények, erkélyládák diszítésére, sírok beültetésére kiváló.
Kínálatunk: színkeverék 0,25 g-os kiszerelésben.

Petunia hybrida Superbissima
Nagyvirágú fodros petúnia
A kerti petúniák különleges csoportja. Nagy, tölcséres virágai fodros szélűek, élénk torokmintával. Hajtásai elfekvők, a 10-12 cm-es virágok a hajtás végeken nyílnak. Közepes vízigényű, csak a tövét öntözzük. Vetés: februárban melegágyba. A vetést ne takarjuk, fényre csírázik. A tűzdelt palántákat májusban ültetjük ki végleges helyükre. Térállás: 25x25 cm. Felhasználás: virágágyakba, szélvédett edényekbe, balkonládába ültethetjük.
Kínálatunk: színkeverék 0,125 g-os kiszerelésben.

Petunia hybrida pendula grandiflora Avalanche F1
Balkonládák, kaspók beültetésére, virágágyak befuttatására alkalmas nagyvirágú hibrid, mely folyamatosan hozza dús virágait. A virágzás kezdetén szára még merev, felálló, így könnyebben szállítható, de később eléri a 70 cm hosszat. Nagyon jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat. Eső és szél után hamar regenerálódik, folytatva a virágzást. Rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel.
Kínálatunk: 50 szem drazsírozott vetőmag műanyag fiolában fehér, sárga, bíborvörös és kekeslila fehérrel.

Petunia hybrida Purple Velvet F1
rózsaszín
Balkonládák, kaspók beültetésére, virágágyak befuttatására alkalmas hibrid futópetúnia. Több, mint egy méter hosszan ontja dús bíborszínű virágait . Nagyon jól tűri a szélsőséges időjárási viszonyokat. Eső és szél után hamar regenerálódik, folytatva a virágzást. Rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel.
Kínálatunk: 10 szem drazsírozott vetőmag műanyag fiolában.

vissza...