Receptek
 
Lucernacsíra saláta 1 személyre

Hozzávalók: 10 dkg lucernacsíra, 10 dkg fejes saláta, 5 dkg lila hagyma, 5 dkg paradicsom, szurokfű, só, borecet, olivaolaj.
A salátát csíkokra vágjuk, összekeverjük nagyon vékonyra aprított lila hagymával, szeletelt paradicsommal és a lucernacsírával. Pár csipet apróra vágott friss szurokfűvel, sóval, pár csepp borecettel, olívaolajjal ízesítjük.

 
Zsázsacsíra saláta 1 személyre

Hozzávalók: 15 dkg zsázsacsíra, 1 dl joghurt, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 teáskanál finomra vágott metélőhagyma, citromlé, só.
A paprikát és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a csírával. A joghurtba belekeverjük a metélőhagymát, pár csepp citromlével, sóval izesítjük és a salátára öntjük.

 
vissza