Cégünkről

Kedves Kertészek, Kertbarátok!

MIÉRT GONDOLJUK, HOGY A HÁZIKERTI ZÖLDSÉGTERMESZTÉS ÚJRA DIVATOS LESZ?

Bár napjainkban csökken a kertek gazdasági szerepe, de nem csökken a kertek iránti igény, csak rendeltetésük és jellegük változik. Az elmúlt években szinte mindenütt érezhető tendencia a haszonkertek díszkertté, pihenőkertté való alakulása, de mi úgy gondoljuk, hogy továbbra is helye van a díszgyepek és a virágágyások között a hagyományos VETEMÉNYESKERTNEK.

Melyek azok a tényezők amelyek alapján ilyen optimistán látjuk a házikerti zöldségtermesztés jövőjét:

-Az egészséges táplálkozás, önellátás, valamint a vegyszermentes környezetkímélő termesztés lehetősége. Az utóbbi időben előtérbe került az élelmiszerekben, zöldségekben jelen lévő vegyszermaradványok egészségkárosító hatása. Számos élelmiszeripari botrány is felborzolta a kedélyeket. A növények génkezelésével kapcsolatos aggodalmak is bekerültek a köztudatba. Mindezek elkerülhetőek, ha saját magunk termeljük meg a zöldségféléket.
-A kertészkedés kedvező lélektani hatásai. "Bú nélküli fej a kertben nő" tartja a török közmondás. A kertészkedés lehetővé teszi, hogy a hétköznapi dolgainkról és gondjainkról megfeledkezzünk. A természetközelség, a kötetlenség és a kertészek közösségi élete mind pozitív lelki hatást kiváltó körülmények.
-Hasznos tevékenyság, családi kikapcsolódás lehetősége, mely sokkal könnyebben elérhető, mint egyéb szabadidős programok.
-A saját föld megélésének lehetősége. Különösen a városok lakóinak számára a kert jelentheti a hiányzó szabad életteret. A kert a kreativitás lehetőségét is biztosítja, mely a modern, agyonszabályozott életből annyira hiányzik.
-A kertészkedés a feladattól függően rendkívül változatos testmozgás, így a kertész számára a kert egyfajta kondícionálóteremként és szoláriumként is felfogható. A szabadidőben kertészkedő különösen a zöldséges kertben érezheti magát elemében. Itt sok egészséges mozgást is végzünk: legyen az ásás, gyomok kihúzása, vetés, ültetés, palántázás, betakarítás.

Ha honlapunkat olvasva sikerült felkelteni érdeklődését, hogy vásároljon néhány tasak vetőmagot, és megtapasztalja a kertészkedés örömét: a saját zöldség betakarítását, vágott virág szedését az otthon asztalára, akkor érezzük, hogy munkánk nem volt hiábavaló.

Réde, Lesalja major a Bakonyalja és a Kisalföld határán terül el. A II. Világháború előtt az Eszterházy család birtokához tartozott. Gróf Eszterházy Pál - aki mezőgazdasági szekember is volt - már 1923-ban létesített a rédei uradalmában egy növénynemesítő telepet, amely jelentős nemesítői sikereket ért el. Az államosítás után a telephelyet a Vetőmag Vállalat vette át és vetőmag tisztító telepként üzemeltette, később pedig átszervezte a magyarországi lakossági vetőmag ellátás egyik fő bázisává.

A Rédei Kertimag Zrt a rendszerváltás utáni időszakban, 1993-ban alakult. A társaság a korábbi tevékenységi kört már természetesen a versenygazdaság viszonyai között folytatta. A vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú és az alkalmazottak egyben a cég tulajdonosai is.

Magyarországon a hobbi tasakos vetőmagot is forgalmazó cégek közül a legszélesebb a termékválasztékunk.

Kínálatunk:
- zöldségfélékből                     200 fajta                        - egynyári virágok                       125 fajta
- fűszernövények                       24 faj                            - évelő- és kétnyári virágok        42 fajta
- pázsitfűmag keverékek           8 féle                          - virághagyma és dughagyma
- borsó, bab                                 41 fajta                         - madáreleség
- gazdasági növények vetőmagjai                                - kertkellékek és borászati segédanyagok
(lucerna, vöröshere, fehérhere stb.)        
                         
Árutermelő kertészeknek is forgalmazunk zöldség vetőmagot nagyobb kiszerelésben (50-100 g-os).

Az egyes fajták ismertsége a kiskerttulajdonosok között általános. A fajtaválasztékot igyekeztünk a hazai éghajlati és kiskerti viszonyoknak megfelelően összeállítani.

A vetőmag tasakok esztétikai megjelenése és minősége, az állandó töltőtömeg, a csíravédő csomagolás és a folyamatos ellenőrzés biztosítja a minőség megőrzését. Vetőmag kínálatunkat kizárólag mezőgazdasági szakboltokon keresztül forgalmazzuk. Ezzel a honlappal is szeretnénk Önöknek segíteni a választászukban.

Termékeinkkel kapcsolatban várjuk szíves észrevételüket, jobbító szándékú véleményüket, a maginfo@kertimag.hu e-mail címre, hogy minél jobban megfeleljünk Önöknek, Kertészeknek, Kertbarátoknak.

A társaságunk valamennyi dolgozója és a magam nevében megköszönöm, hogy honlapunkra látogatott. Kérem keresse, vásárolja a Rédei Kertimag Zrt  termékeit a mezőgazdasági és kertészeti szakboltokban.

Kívánok sikeres kertészkedést!
Marton Ferenc
elnök-igazgató